5 kræftbekæmpende fødevarer

5 kræftbekæmpende fødevarer

Selvom ingen fødevare kan forebygge eller bekæmpe kræft helt, viser forskning, at nogle fødevarer har større anti-kræftegenskaber end andre.

Det kan også overraske dig at lære det i de videnskabelige artikler af Michael S Donaldson. Ernæring og kræft: En gennemgang af beviserne for en anti-cancer diæt blev konkluderet, at mellem 30 og 40% af alle kræfttilfælde kan forebygges med livsstil og kost.

Vi tager et kig på fem fødevarer, der menes at have kræftbekæmpende egenskaber:

Grønkål

Blade mørkegrønne grøntsager såsom Grønkål indeholder carotenoider. Disse kan fungere som antioxidanter og booste kroppens forsvar. Dette kan igen stoppe frie radikaler i at beskadige DNA, der kan føre til topkræft.

Korsblomstrede grøntsager indeholder også sulforaphane, en planteforbindelse med anti-kræft egenskaber. Undersøgelser har vist, at dette kan hæmme kræftcellevækst i tyktarmskræftceller.

Hvedegræssaft

Hvedegræs indeholder en høj mængde klorofyl, der hjælper med at opretholde hæmoglobinindholdet i blodet. Den er også rig på antioxidanter, og nogle undersøgelser har vist, at den kan hjælpe med at reducere kræftceller.

En undersøgelse konkluderede, at hvedegræsekstrakt mindskede spredningen af ​​kræftceller i munden med 41 %. En anden test observerede omkring 65 % celledød og formindskede leukæmiceller inden for de første tre dages behandling med hvedegræs.

Bær

Bær er rige på vitaminer, mineraler og kostfibre og har mange antioxidantegenskaber. En undersøgelse viste, at blåbær kan forhindre væksten af ​​brystkræfttumorer hos mus, og en anden undersøgelse viste, at anthocyanin en forbindelse i brombær kan sænke markørerne for tyktarmskræft.

Gulerødder

Gulerødder indeholder beta-caroten, antioxidantforskere mener kan beskytte cellemembraner mod toksinskader og bremse væksten af ​​kræftceller. Gulerødder leverer også andre vitaminer og fytokemikalier, der kan beskytte mod kræft i mund, spiserør og mave.

Valnødder

Alle nødder understøtter en sundhedsfremmende kost, men valnødder er unikke på flere måder og er blevet undersøgt mere omfattende end andre nødder med hensyn til kræftforebyggelse.

Ny forskning viser potentiale for valnødder til at bidrage til en kræftforebyggende diæt gennem flere forbindelser, der muligvis arbejder sammen. Ellagitanniner, melatonin og gamma-tocopherol kan hver især arbejde gennem forskellige veje for at reducere oxidativt stress, inflammation og genekspression, der kan føre til kræft.

En god måde at tilføje ekstra næringsstoffer til din kost på en enkel måde er at nyde en af ​​vores superfood-saft. Besøg vores webbutik i dag for at bestille din.

Back to blog