Er mikrogrønt en superfood?

Er mikrogrønt en superfood?

Mikrogrønt er de små grøntsager, du ofte ser som pynt på mad, de ser smukke ud, men denne dekoration giver også et godt ernæringsmæssigt slag.

Høstet før planten lægger sin energi i at vokse, hjælper det med at kondensere næringsstoffer og vitaminer.

En undersøgelse i USA viste, at nogle mikrogrøntsager indeholdt flere vitaminer og carotener end modne planter med rødkål, der havde 26 gange mere K1-vitamin, seks gange mere C-vitamin og 40 gange mere E-vitamin end dets modne modstykke. Andre undersøgelser har vist resultater, hvor visse vitaminer var 9 gange højere og i nogle tilfælde 25 gange højere end i de modne versioner.

Som deres modne kolleger er der selvfølgelig variationer inden for området af mikrogrøntsager. Dette skyldes sorten, hvordan de dyrkes, hvilken lyskilde der anvendes, hvornår de høstes osv. Imidlertid har nogle undersøgelser også vist, at modne blade har større næringsværdi.

Selvom mikrogrøntsager er sunde, indeholder mange næringsstoffer og vitaminer og ser godt ud og smager godt, kan de ikke erstatte fiberen, der leveres af fuldvoksne grøntsager, så selvom det er en god tilføjelse til enhver diæt, tror vi ikke, de falder inden for superfoodkategorien endnu.

For at få dit superfood-hit, hvorfor ikke prøve en af vores safter. Leveret direkte til din dør, en let lækker måde at få dit superfood hit.

Back to blog