Naturlig håndtering af diabetes

Naturlig håndtering af diabetes

Omkring 422 millioner mennesker verden over har diabetes, og 1,6 millioner dødsfald skyldes denne sygdom hvert år. Antallet af mennesker med sygdommen er steget bekymrende meget gennem årene, og det anslås, at 578 millioner mennesker vil have diabetes inden 2030.

Den mest almindelige form for diabetes er type 2. Og i den vestlige verden regner dette sig for ca. 90% af alle tilfælde.

Med Verdens diabetes dag i sidste uge, den 14. november, tænkte vi at det ville være passende at se på, hvordan man naturligt forebygger eller forbedre diabetes. Den gode nyhed er, at estimater viser, at mere end halvdelen af ​​tilfældene med type 2-diabetes kunne forhindres, hvis vi ændrede på få ting.

Overvej din risiko
Selvom der kan være nogle advarselstegn på diabetes, såsom hyppig urinering eller tørst. I mange tilfælde er der ikke nogen advarselstegn.

Man kan blive tjekket regelmæssigt ved at få taget en blodprøve af lægen for at se, om du er i fare. Forvarsler er vigtige, som man siger, og jo hurtigere du ved, at du kan være i fare, jo hurtigere kan du handle.

Mål din talje
Hvis du bærer ekstra fedt omkring din talje, kan det betyde, at der opbygges fedt omkring dine organer og kan forårsage insulinresistens.

Mål dine hofter og derefter din talje. Så længe dit forhold mellem hofte og talje er under 0,85 for kvinder eller under 1 for mænd, bør du ikke være i fare. Men hvis det er over, skal du muligvis reducere din talje.

Tab dig
Forskning har vist, at mennesker, der kan reducere deres kropsvægt med 5-7%, var i stand til at reducere deres risiko for at få type 2-diabetes med 58%. Cirka 46% af de syge kunne forbedre deres diabetes ved at tabe sig.

Det er blevet vist, at vægttab på ca. 5-10% kan reducere insulinresistens og forbedre diabetes. En diæt, rig på næringsstoffer og lavt sukker indhold anbefales. Højt fiber indhold og lavt frigivende kulhydrater hjælper med at reducere overspisning og hjælper dermed vægttab.

Spis regelmæssigt
Din krop er bedre i stand til at regulere dit blodsukker niveau og din vægt, når en regelmæssig måltidsplan opretholdes. Hvis du spiser mindre portioner mere regelmæssigt, træner du din krop og regulerer dit blodsukker.

Sigt efter en moderat og ensartet portionsstørrelse for hvert måltid. Start med en god morgenmad for at give energi og hold måltider i lignende størrelser hver dag.

Håndter stress
Når du er stresset frigiver kroppen kortisol, hvilket gør sukkerkontrol og fedtreduktion mere udfordrende. Undersøgelser har vist, at træning kan reducere stresshormoner som kortisol og tilskynde endorfiner, der giver en god følelse. Så træk vejret, slap af og tag en løbetur.

Her hos Britt's Superfoods har vi udviklet en række superfoodsafter, der hjælper dig med at tage kontrol over dit helbred. Pakket med vitaminer og mineraler kan vores saft give dig den ernæring, du har brug for, mens du begynder at tabe dig.

Back to blog