Hvad er de bedste superfoods til hjernen?

Hvad er de bedste superfoods til hjernen?

En god middelhavsdiæt er godt for hjernen, folk der spiser en kost med højt indhold af fisk, grønne bladgrøntsager, nødder og planteproteiner er mindre tilbøjelige til at udvikle kognitiv svækkelse. Faktisk har forskning vist, at denne type diæt kan bremse kognitiv tilbagegang hos voksne og kan hjælpe med at forbedre hjernens funktion.

For at indsnævre det lidt ville vores top 4 være:

Mørke bladgrøntsager:
Grøntsager som broccoli, kål, grønkål, mangold, hvedegræs og spinat er rige på antioxidanter, som beskytter vores krop og hjerne mod skader fra frie radikaler. Mange har høje niveauer af vitamin K, som er anerkendt for at forbedre hjernens funktion og indlæring.

Fed fisk:
Fisk er en rig kilde til omega-3 fedtsyrer og hjælper med at fodre hjernen og holde den sund og opmærksom. Essentielle fedtsyrer kan ikke dannes af kroppen, så vi er nødt til at få dem gennem vores kost. Flere undersøgelser udført på omega-3 fedtsyrer har vist, at de er med til at booste mentale færdigheder og øge fokus. Det menes også, at en diæt med højere niveauer af fedtsyrer kan forbedre hukommelsen og mindske risikoen for mental tilbagegang.

Blåbær:
Denne lækre frugt er fuld af antioxidanter, faktisk identificerer det amerikanske landbrugsministerium, at blåbæret indeholder flest antioxidanter pr. portion af enhver frugt. Forskning. fra Tufts University tyder på, at forbruget af blåbær kan hjælpe med at forbedre eller forsinke korttidshukommelsestab. Det menes også, at blåbær kan hjælpe med at beskytte hjernen mod skader forårsaget af frie radikaler og kan reducere virkningerne af aldersrelaterede tilstande såsom Alzheimers sygdom eller demens.

Chokolade:
Mørk chokolade indeholdende kakao har flavonoider, som kan forbedre blodgennemstrømningen til hjernen. Denne anti-inflammatoriske effekt kan hjælpe med hukommelsen, forbedre fokus og reducere mental tilbagegang. Antioxidanter er især vigtige for hjernens sundhed, da hjernen er meget modtagelig for oxidativt stress. Hvis du har brug for en undskyldning for at spise chokolade, er dette det, så sørg bare for, at den har mindst 70 % kakao!


Hvis du har brug for et boost, hvorfor så ikke prøve at tilføje en af ​​vores superfood-juice til din kost. Spækket med næringsstoffer og vitaminer har vores økologiske superfood-juice en høj næringsværdi, hvilket gør dem til naturlige energiboostere og gode for dit helbred.

Back to blog