Regnbue Superfoods

Regnbue Superfoods

Vi ved, at det at spise en række fødevarer, der er lavt i sukker, er godt for os, og at det at spise mad i forskellige farver hjælper os med at få en blanding af vitaminer og næringsstoffer, men kan vi hjælpe os selv yderligere og støtte vores immunsystem ved at spise en regnbue med Superfoods?

En Superfood defineres som ”en næringsrig naturlig fødevare, der anses for at være særlig gavnlig for sundhed og velvære”. Selvom der ikke er et sæt af kriterier for, hvilke fødevarer, der kan betragtes som 'super', så er der altid nogle som er inkluderet på listen. Hvis vi ser på et par af dem, kan vi identificere de ekstra fordele, som de kan tilføje til vores normale kost.

Vi kan synge børnesange med regnbuens farver, rød, gul, lyserød, grøn, lilla og orange og blå, men kan vi også spise en?

 

RØD - Granatæble

 

Granatæblefrø får deres livlige røde farve fra polyfenoler. Disse kemikalier er kraftfulde antioxidanter. De indeholder højere niveauer af antioxidanter end de fleste andre frugter, og et glas granatæblesaft indeholder tre gange flere antioxidanter end rødvin og grøn te. Antioxidanterne i granatæblesaft kan hjælpe med at fjerne frie radikaler, beskytte celler mod skader og reducere betændelse (artikel).

Saften fra et granatæble indeholder mere end 40% af dit daglige behov af vitamin C. Flavanoler i granatæblesaft kan hjælpe med at stoppe betændelsen, der bidrager til slidgigt og bruskskade (artikel). Saften undersøges i øjeblikket for sine potentielle virkninger på osteoporose, reumatoid arthritis og andre typer gigt og ledbetændelse (artikel).

 

GUL - Gurkemeje

 

Gurkemeje (Curcuma longa) har været brugt i traditionel medicin i rigtig land tid. Dette smagsfyldte krydderi dyrkes primært fra rødder af en blomstrende plante i Indien og Sydøstasien, og bortset fra at give curry sin livlige gule farve, er gurkemeje også kendt for at have kraftige antiinflammatorisk og antioxidant egenskaber (artikel).

Den primære aktive komponent i gurkemeje - og den der giver krydderiet sin gule farve - er curcumin. Curcumin er en naturlig antioxidant, der har antiinflammatoriske fordele og forskning har fundet at den kan forebygge mod Alzheimers og depression (artikel).

Arthritis Foundationen i England har også opslået adskillige undersøgelser, hvor gurkemeje har reduceret betændelse og hjulpet mod gigt symptomer, artikel.

 

LYSERØD - Hindbær

 

Hindbær indeholder et højt fiberindhold med op til 20% fiber pr. totalvægt. De er også en fantastisk kilde af C-vitamin, mangan, B-vitaminer 1-3, folsyre, magnesium, kobber og jern. Med hensyn til antioxidanterne indeholder hindbær de vigtige anthocyaniner, ellaginsyre, quercetin, gallinsyre, cyanidiner, pelargonidiner, catechiner, kaempferol og salicylsyre.

GRØN - HVEDEGGRÆSSAFT

 

En af de mest effektive grønne grøntsager, der er fyldt med vitaminer og næringsstoffer. Pigmentet klorofyl giver den livlige grønne farve og med høje niveauer af vitamin A, B5, B12 & E kan hvedegræssaft hjælpe med at øge energien, reducere træthed og udmattelse, støtte et sundt immunforsvar og hjælpe hår og hud. En af de mest dokumenterede fordele ved hvedegræs er dens evne til at øge røde blodlegemer i kroppen, hvilket gør det til en fremragende til at styrke immunitetsystemet.

Den indeholder vigtige næringsstoffer, der hjælper med at understøtte immunsystemet, såsom vitaminer, mineraler, aminosyrer, antioxidanter og enzymer. Dette giver din krop de næringsstoffer, den har brug for for at bekæmpe infektioner.

Det er også en fremragende antioxidant, der indeholder flere vigtige antioxidanter, herunder glutathion og C-vitamin og E.

Antioxidanter er forbindelser, der bekæmper frie radikaler for at forhindre celleskader og reducere oxidativ stress. Nogle undersøgelser har fundet, at antioxidanter kan hjælpe med at beskytte mod visse tilstande, såsom hjertesygdomme, kræft, gigt og neurodegenerative sygdomme (artikel).

LILLA - Rødbede

 

Rødbeder blev først høstet af romerne og har længe haft en høj kommerciel værdi. Plantepigmentet betacyanin giver rødbeder sin rige lilla farve og menes at hjælpe med at undertrykke udviklingen af nogle typer kræft (artikel). Den er rig på fiber, hvilket hjælper tarmfunktionen kan forhindre forstoppelse.

Det er blevet vist, at rødbedefibre øger antallet af hvide blodlegemer, som er ansvarlige for at finde og fjerne unormale celler (artikel). Rødbeder er også blevet udpeget som en af de 10 mest potente antioxidantgrøntsager og er også en af de rigeste kilder til glutamin, en aminosyre, der er essentiel for sundheden og vedligeholdelsen af tarmsystemet.

ORANGE - Goji Bær

Goji bær (Lycium barbarum) dyrkes i Asien og er længe blevet brugt i traditionel medicin. De fleste mørkeblå, røde og orange bær indeholder høje niveauer af antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skader fra frie radikaler.

Hvad der er unikt ved goji bær er, at de indeholder specifikke antioxidanter kaldet Lycium barbarum polysaccharider, som menes at give en række imponerende sundhedsmæssige fordele. Derudover leverer goji-bær 11 essentielle aminosyrer - mere end andre almindelige bær (artikel).

BLÅ - Blåbær

 

Blåbær er ofte i toppen af mange lister over Superfoods, fordi de er så rige på vitaminer, opløselige fibre og fytokemikalier. En undersøgelse, der blev offentliggjort i 2013 i tidsskriftet Circulation, fandt, at et højt indtag af fytokemikalier, flavonoider - som findes i blåbær såvel som andre slags bær - kan reducere risikoen for visse hjertesygdomme hos unge kvinder.

Blåbær er en fremragende kilde af C-vitamin, som hjælper med at beskytte celler mod skader og hjælper med absorptionen af jern.

Kan du spise en regnbue?

Med de mange forskellige egenskaber der er i Superfoods, kan det godt være svært at vide, hvad der er bedst at spise og hvordan. Men med alle de ekstra ernæringsmæssige fordele, der kan opnås, for ikke at nævne farve glæden, så er det værd at prøve at spise regnbuen af Superfoods.

For at gøre livet lettere kan mange af disse fødevarer findes i vores Superfood-safter med sundhedsmæssige fordele, der komplimenterer hinanden.

Prøv vores Immunstyrkende Superfoodsafter og spar 496kr NU!

 

 

Back to blog