Super Svampe

Super Svampe

Gruppen af ​​planter, urter og svampe normalt kendt som adaptogener er nok bedst kendt for deres afstressende egenskaber.

Men for nylig har det vist sig, at de også kunne hjælpe med at støtte andre sundhedsområder.

Svampen har over 1,5 millioner sorter, og er derfor en af de mest almindelige arter på jorden. Mange er spiselige med fantastiske sundhedsmæssige fordele, men nogle kan forårsage alvorlig sygdom og i nogle tilfælde være livsfarlige.


Vi tager et kig på nogle af de sundhedsmæssige fordele ved svampe.

1. Kan understøtte tarmens sundhed
Tarmsundhed er grundlaget for overordnet sundhed, hvis der er ubalancer i vores tarm, kan hele systemet gå ud af balance og påvirke vores immunforsvar, fordøjelse og hormoner.

Beta-glucan, som forekommer i svampe, virker som et præbiotikum, der hjælper med væksten af ​​gavnlige tarmbakterier og fremmer et gunstigt tarmmiljø.

Regelmæssig indtagelse af svampe menes, at være gavnlig for tarmens sundhed. En nylig gennemgang fandt, at ''hvide knapsvampe hjalp med at øge mikrobiel diversitet og ændre tarmfloraens sammensætning. Chaga-pulver og Maitake-svampetilskud har også vist sig at have fordele for tarmsundheden, herunder lindring af mave-tarm-sygdomme, understøttelse af antallet af gode bakterier og forebyggelse af virusinfektioner og candida, der bidrager til fordøjelsesproblemer."

Reishi-svampe har i undersøgelser vist sig at have præbiotiske egenskaber og evnen til at modulere tarmmikrobiomet, hvilket hjælper med at fodre og opretholde gavnlige tarmbakterier. Det er den mest anti-inflammatoriske af svampene, og mange sygdomme som IBD er drevet af kronisk inflammation.

2. Kan hjælpe med at støtte immunforsvaret
Svampe indeholder aktive polysaccharider, hvoraf den ene er en type opløselig fiber kaldet beta-glucan. Disse hjælper med at opretholde sunde tarmbakterier og understøtter dit kolesterolniveau, blodsukkerniveauer og immunforsvar.

Ved at aktivere kroppens naturlige ’dræberceller’ hjælper det kroppen med at bekæmpe infektioner og beskytte mod vira.

Svampe indeholder også B-vitaminer samt en kraftig antioxidant kaldet selen, som hjælper med at støtte immunsystemet og forhindre skader på celler og væv.

3. Plantekilde til D-vitamin
Omkring 1 milliard mennesker verden over har D-vitaminmangel. Dette er nødvendigt for calcium absorption for at opbygge stærke knogler, og det er ansvarligt for hjernens udvikling, et sundt immunsystem og forbedret tand- og mundsundhed.

En af de eneste plantebaserede fødevarer, der har et højt indhold af D-vitamin, er svampen. Ligesom mennesker kan svampe optage D-vitamin fra solen, så selvom du ikke har kunnet komme ud i solskinnet, har svampene det!

Ved at efterlade svampe udenfor i direkte sollys i 15-20 minutter; Undersøgelser tyder på, at denne simple handling kan resultere i niveauer af vitamin D2, så høje som 10mcg pr. 100g frisk vægt.

4. Svampe er gode for huden
Især svampe og reishi-svampe er fyldt med hudplejefordele, fra at reducere rødme til at afværge fine linjer og rynker.

De indeholder to af de mest kraftfulde antioxidanter i huden, ergothionein og reduceret glutathion, som hjælper med at forhindre for tidlig aldring og dannelse af frie radikaler.

Polysacchariderne i reishi-svampe giver dybt fugtgivende fordele, hvilket betyder, at de også kan mindske fine linjer og rynker, samt reparere og forstærke fugtbarrieren.

Svampe er også en god kilde til diætkalium, selen og B-vitaminer som niacin og riboflavin. Indtagelse af svampe på daglig basis dagligt, giver dig et fantastisk næringsboost, der vil hjælpe din hud til at gløde.

5. Svampe kan beskytte din hjerne, når du bliver ældre.
Undersøgelser viser, at svampe dukker op som en af ​​de mest videnskabeligt effektive måder at øge hjernens sundhed og mentale velvære og støtte mild kognitiv svækkelse.

En langtidsundersøgelse fra Spanien offentliggjort i 2021 viste, at visse fødevarer, der er rige på polyfenoler (som inkluderer svampe, såvel som kaffe, kakao og rødvin) kan være beskyttende mod kognitiv tilbagegang hos ældre voksne.

Penn State-forskere fandt også ud af, at antioxidanterne, ergothionein og glutathion, kan hjælpe med at forhindre Parkinsons og Alzheimers. De anbefaler at spise mindst fem knapsvampe om dagen for, at reducere din risiko for neurologisk sygdom i fremtiden.

Vi elsker kraften i adaptogener og svampe og tilføjer reishi-svampe til vores Grønkål, Reishi & Maca-saftblanding.

Denne lækre blanding hjælper med et sundt immunsystem, beskytter cellerne mod oxidativt stress og understøtter en sund hud. Grønkål, en fantastisk kilde til kostfibre og er høj i magnesium. Maca er rig på zink og magnesium, og reishi-svampe har immunforstærkende egenskaber. For at bestille din besøg vores webbutik i dag.

Back to blog