Det skal du spise hvis du har åreknuder

Det skal du spise hvis du har åreknuder

Åreknuder kan være smertefulde, ubehagelige og forårsage megen ubehag. Normalt forårsaget af svag regulering, hvilket der er flere grunde til. At være kvinde, overvægtig, have en genetisk disposition eller et job, der indebærer at stå i lange timer, kan alle være faktorer.

Men videnskaben tyder på, at der er visse ting, du kan gøre for at reducere risikoen for at få åreknuder og for at lindre dem, hvis du allerede har dem. Dette inkluderer at have en god kost og tabe sig - for at fjerne presset på dine årer. Visse madtyper kan også være gavnlige:

Fødevarer med lavt saltindhold - kan forhindre hævelse og reducere åreknuder:

Frisk frugt og grønt, uforarbejdede fødevarer.

Fødevarer med højt indhold af Rutin - denne antioxidant menes at forbedre blodgennemstrømningen gennem kroppen. Det kan også styrke kapillærer og dermed reducere risikoen for at udvikle åreknuder.

Boghvede, asparges, figner, hyldeblomst te, uskrællede æbler, sorte oliven, kirsebær, hindbær, druer

Fødevarer med et højt fiberindhold kan reducere forstoppelse, hvilket kan øge trykket på venerne:

Havre, æbler, hørfrø, bær

Fødevarer med højt C -vitamin - kan hjælpe med at styrke blodkar og venevægge. Det kan også hjælpe med at reducere cirkulationen og reducere betændelse:

Bær, citrusfrugter, avocado

Fødevarer med et højt magnesiumindhold - dette hjælper blodgennemstrømningen og lader blodet flyde. Det kan også afslappe væggene i blodkarrene, hvilket sænker blodtrykket:

Brøndkarse, mørk chokolade, avocado, nødder, fuldkorn, bananer, bladgrøntsager

Der er et par specifikke fødevarer, der menes at være gode mod åreknuder:

Rødbeder: Disse indeholder betacyanin, en fytokemisk forbindelse, der kan sænke niveauet af homocystein i kroppen. Homocystein er en naturlig aminosyre, der kan skade blodkar.

Asparges: er et vanddrivende middel, der kan reducere hævelse

Ingefær: er antiinflammatorisk, der kan hjælpe med at forbedre cirkulationen og opløse fibrin i blodkarrene. Det er det, der kan få venerne til at blive hårde og klumpede.

Rosmarin: stimulerer cirkulationen og indeholder rosmarinsyre, en forbindelse, der kan hjælpe med at forhindre skader i dit væv fra frie radikaler.

For en nem måde at få nogle ekstra vitaminer og mineraler, hvorfor ikke prøve denne smoothy:

1 portion af Britt's Superfoods økologisk rødbedesaft

1 portion af Britt’s superfoods økologisk ingefær og gurkemejesaft

1 portion af Britt’s Superfoods økologisk hvedegræssaft

1 kop økologisk æblesaft

Blend sammen og nyd.

Back to blog